Тренінг для фахівців галузевих асоціацій з розгортання тренінгової мережі для підготовки бізнесу до державних перевірок - 24.02.2020

Галузеві асоціації є ключовою цільовою групою у справі підготовки підприємств аграрного сектору та харчової промисловості до державних перевірок щодо безпеки продуктів харчування. Тож другий тренінг Проекту був присвячений підготовці тренерів з числа фахівців галузевих асоціацій - членів громадських рад при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Держпродспоживслужби.

Прикріплені файли та додаткові матеріали

Детальна програма тренінгу для галузевих асоціацій Програма тренінгу для галузевих асоціацій Сучасні методи проведення тренінгу - презентація Сергія Щербини Засади побудови професійнї мережі - презентація Павла Коваля Інформація про структуру посібника для тренерів щодо безпеки продуктів харчування Основи законодавства про безпеку харчової продукції - презентація Лариси Старікової Інформація щодо роботи у групах з уніфікованими актами державного контролю Інформація про Інтернет-джерела щодо державного контролю - презентація Сергія Щербини Інформація про структуру посібника для тренерів щодо засад державного контролю Загальні засади державного контролю - презентація Лариси Старікової Питання до діалогу в аудиторії щодо забезпечення безпеки харчової продукції та реформи системи державного контролю Інформація про проект з розгортання тренерської мережі для підготовки бізнесу для державних перевірок

Програма тренінгу складалася з трьох блоків:

1) загальні засади державного контролю на етапі його реформування в Україні,

2) основні вимоги законодавства до безпеки і якості продукції харчування. які є предметом здійснення державних перевірок,

3) інформація для тренерів: тренерська майстерність та професійне мережування.

Учасники тренінгу мали можливість обмінятися думками щодо поточної ситуації у сфері державного контролю суб'єктів господарювання, які входять до асоціацій, та шляхів забезпечення безпеки продуктів харчування, попрацювати у малих групах над дослідженням уніфікованих актів державних перевірок у сферах контролю ГМО, захисту рослин, насінництва та розсадництва, основних вимог до безпеки продуктів харчування, кормів та благополуччя тварин, системи НАССР.

В тренінгу прийняли участь 18 фахівців з 14 галузевих асоціацій (Гільдія ремісничих сироварів, Об'єднання підприємств хлібопекарної промисловості "Укрхлібпром", ГО "Продовольча безпека України", Українська зернова асоціація, Спілки молочних підприємств України, Асоціації "Тваринпром", Переяславський хлібозавод, Всеукраїнської асоціації пекарів, Асоціації "Виноградарі України", Національна асоціація виробників м'яса та м'ясопродуктів "Укрм'ясо", ГС "Всеукра]нське громадське об'єднання "Спілка пасічників України", ГО "Козівники України", ГО "М'ясна гільдія", ГО Фумігаційна асоціація".

Після виконання домашнього завдання з підготовки власної програми навчання на основі методичних матеріалів Проекту фахівці галузевих асоціацій отримають сертифікат тренера і зможуть надалі проводити тренінги та стратегічні сесії для підприємств харчового промисловості - членів галузевих асоціацій.

  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 24 лютого 2020 р.
  • 0