Проведено консультацію для учасників тренінгу Т2В 21.05.2020

Для команди проекту вже стало традицією проводити консультацію на наступний день після тренінгу, коли учасники тренінгу вже мали змогу ще раз переглянути матеріали тренінгу, сформувати і задати свої питання. 

Під час консультації, зокрема, розглядалися такі питання:

Як визначити які перевірки можуть бути проведені на підприємстві і коли це може відбутися:

Спочатку потрібно пошукати своє підприємство в переліках підприємств, які можуть перевірятися за різними напрямами. Посилання та переліки підприємств надані в презентації Павла Ковала про інтернет-джерела щодо державних перевірок. Там же наведений ступінь ризику підпримєства і відповідна періодичність перевірок: для підприємств з високим ступенем ризику - раз на 2 роки, з середнім - раз на 3 роки, з низьким - раз на 5 років. Потім потрібно кожен раз перед Новим роком переглядати План проведення державних перевірок.

Якщо термін дії екплуатаційного дозволу термін до 19.05, чи потрібно повторно проходити перевірку для  отримання дозволу?

Згідно статті 23 закону "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" експлуатаційний дозвіл видається територіальним відділенням Держспоживслужби на потужності, розташовані за однією адресою, до початку їх експлуатації на необмежений термін. У разі реконструкції потужності проводиться її позапланове інспектування для отримання дозволу на її експлуатацію. У разі призупинення дії договору за результатаи державної перевірки поновлення його дії здійснюєтсья за заявою субєкта г8осподарсювання. яка подається до територіального відділення Держспоживслужби.

Більше детально правила видачі експлдуатаційного дозволу можна переглянути у Постанові КМУ № 930 від 11.11.2015 "Про затвердження Порядку видачі експлуатаційного дозволу, форми експлуатаційного дозволу та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України"

Чи можуть контролери вести відеозйомку під час перевірки?

Так, ведення відеозйомки під час перевірки унормоване в пункті 10 статті 18 галузевого азкону про держконтроль - "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин". Зйомку можуть ініціювати як контролери, так і представники бізнесу.





  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 24 травня 2020 р.
  • 0