Перший тренінг міжрегіональної команди сертифікованих тренерів під егідою ГО "Ресторанна гільдія"

ГО "Ресторанна гільдія", яка була активним учасником тренінгів Т2Т та Т2В проекту, згуртувала сертифікованих тренерів з інших регіонів України і 21 грудня 2020 року провела перший тренінг з підготовки до перевірок ресторанного бізнесу, в якому взяли участь 34 представників з різних регіонів України (Хмельницкий, Івано-Франківськ, Чернівці, Львів, Луцьк, Біла Церква, Тернопіль, Київ, Суми, Запорiжжя, Дніпропетровська область, Тернопіль, Чернігівська область, Одеса, Полтава, Умань, Кропивницький, Кривий Ріг).

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулися співзаснвоник ГО "Ресторанна гільдія" Ольга Михайлова та координатор проекту Лариса Старікова.

Огляд харчового законодавства надала сертифікований тренер проекту Ольга Михайлова. Свого часу ГО "Ресторанна гільдія" приділила чимало часу для формування конструктивної співпраці з головними управління Держпродспоживслужби в регіонах і тепер має цілком позитивний результат - доповідь про права та обов'язки бізнесу під час перевірок зробив очільник Головного управління ДПСС в Чернігівській області Юрій Павлішен. Тему вимог інспектора при проведенні перевірок продовжила представниця ГО "Ресторанна гільдія" Жанна Кушнір у своїй доповіді "Уніфіковані акти перевірок: обговорення основних вимог інспектора".

В той час, як законодавство ЄС в питаннях застосування принципів НАССР на практиці відсилає бізнес до запровадження кращих практик, які пропонують профільні інститути та організації, Україна намагається ввести відповідні норми безпосередньо до законодавчо-нормативного поля. Однією з останніх подій у реалізації такого підходу стало затвердження Правил застосування спрощеного підходу до розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України №784 від 24.04.2020. Про норми, які вводяться цим документом та особливості їх застосування на практиці розповіла сертифікований тренер, координатор тренерської мережі "Компетентність долає корупцію" по Рівненській області Олена Рожкова.

Сертифікований тренер проекту, очільник ГО "Ресторанна гільдія" Богдан Михайлов має великий досвід роботи як в міжнародних, так і у вітчизняних мережах громадського харчування. З учасниками тренінгу він поділився інформацією про проблеми з якими найчастіше стикається ресторанний бізнес під час  впровадження системи НАССР.

Алгоритм поведінки бізнесу у разі порушень з боку контролюючих органів при здійсненні перевірок надала ще один сертифікований тренер та координатор тренерської мережі "Комптентність долає корупцію" по Кіровоградській області Надія Воленшчак.

Після сесії питань та відповідей підсумки тренінгу підвів Богдан Михайлов.

Міжрегіональна команда сертифікованих тренерів також попрацювала над врахуванням досвіду першого тренінгу і планує ще краще, інформативніше і доступніше провести наступні події.

  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 15 січня 2021 р.
  • 0