Другий тренінг міжрегіональної групи сертифікованих тренерів проекту

ГО "Ресторанна гільдія", яка згуртувала сертифікованих тренерів проекту з різних регіонів на проведення тренінгів з підготовки ресторанного бізнесу до державних перевірок, провела другий тренінг. В ньому взяли 28 учасників з Вінниці, Івано-Франківську, Рівного, Луцьку, Львову, Житомиру, Кривого Рогу, Одеси, Дніпропетровської та Львівської областей. У тренінгу також прийняли участь представники ресторанного бізнесу й порівняно невеликих міст: Ромни Сумської області, Кам'янське Днепропетровскої області, Крюківщина Луганської області, Біла Церква Київської області.

Розпочала тренінг Ольга Михайлова з інформації про зміст і особливості цієї навчальної події. У порівнянні з першим тренінгом для ресторанного бізнесу, який пройшов наприкінці грудня, зміст цього тренінгу був більше привязаний до особливостей поточного моменту. Першочергова увага була надана плану державних перевірок на 2021 рік та особливостям роботи закладів громадського харчування під час карантинних обмежень. З вітальним словом також виступила координатор проекту Лариса Старікова. Вона наголосила на необхідності надання послуг з підготовки бізнесу до державних перевірок на умовах аутсорсингу, розвитку ринку тренінгів та консалтингу.

Сертифікований тренер з Київщини Богдан Михайлов детально зупинився на карантинних обмеженнях, як торкаються діяльності ресторанного бізнесу. Огляд харчового законодавства України надала його колега Ольга Михайлова. Сертифікований тренер з Івано-Франківщини Зоряна Грогодза пояснила яким чином має готуватися до державних перевірок ресторанний бізнес у разі застосування ним спрощеного підходу до впровадження системи HACCP.

Як і у попередній освітній події, в цьому тренінгу взяв участь начальник Головного управління ДПСС у Чернігівській області Юрій Павлішен. Він надав рекомендації щодо поведінки бізнесу під час перевірок, пояснив які права та обов'язки має бізнес та державні контролери. Виступ представника профільного органу державної влади доповнила сертифікований тренер з Кіровоградщини Надія Воленшчак. Вона надала алгоритм поведінки бізнесу у разі порушень з боку контролюючих органів.

Підсумки тренінгу підвів засновник та директор ГО "Ресторанна гільдія" Богдан Михайлов. Від відмітив зацікавленість бізнесу в отриманні знань щодо порядку підготовки до державних перевірок та правил їх здійснення, оскільки це сутєво знижує необхідність вдаватися до корупційних дій.

  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 16 січня 2021 р.
  • 0