Сумська команда сертифікованих тренерів проекту провела тренінг "Отримання експлуатаційного дозволу"

Отримання експлуатаційного дозволу - це процедура, через яку проходить кожен оператор ринку, який працює з харчовими продуктами тваринного походження. І досвід нашого спілкування з представниками потужностей з виробництва харчових продуктів свідчить про те, що свою необізнаність бізнес дуже часто компенсує "подарунками" посадовцям. Хоча справа з отриманням експлуатаційного дозволу досить проста і повністю врегульована чинним законодавством. Потрібно лише його знати і слідувати букві закону та нормативних актів.

Саме донесенню інформації про процедуру отримання експлуатаційного дозволу для бізнесу, діяльність якого пов'язана з виробництвом та розповсюдженням харчової продукції тваринного походження був присвячений черговий тренінг сумської команди сертифікованих тренерів.

Інформацію про порядок отримання експлуатаційного дозволу надала Вікторія Ткаченко, яка є сертифікованим тренером проекту. Учасники тренінгу дізналися коли підприємству достатньо зареєструвати свою потужність, а коли треба отримувати есплуатаційний дозвіл, зрозуиміли у чому різниця між цими двома документами.

Традиційно під час тренінгу були висвітлені питання підготовки бізнсеу до перевірок на основі уніфікованого акту державної перевірки, наданий покроковий алгоритм дій при проходженні перевірки. Окрема частина тренінгу була присвячена поширенню інформації про про права та обов'язки бізнесу. 

Учасники тренінгу жваво обговорювали практичні кейси та розповідали про власний досвід отримання експлуатаційного дозволу та спілкування з посадовцями Держпродспоживслужби.

В освітньому заході сумської команди тренерів взяло участь 11 представників малого бізнесу міста Суми.

  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 27 лютого 2021 р.
  • 0