Сертифіковані тренери проекту провели тренінг з підготовки дошкільних закладів до перевірок під егідою ГО "Ресторанна гільдія"

Влітку 2020 року державний нагляд у сфері дотримання норм санітарного законодавства зазнав суттєвих змін. До кола норм власне санітарного законодавства були додані ще й норми щодо епідеміологічного благополуччя. Напрями здійснення державного санітарно-епідеміологічного контролю були розширені з п'яти до семи, у тому числі поширені на навчальні заклади. У плані державного контролю на 2021 рік санітарно-епідеміологічний контроль є безумовним лідером - перевірці підлягає майже 4 000 юридичних та фізичних осіб.

Команда проекту вже отримувала інформацію про те, що не лише бізнес, але й навчальні заклади зазнають невиправданого тиску з боку державних контролерів. Але, плануючи разом з ГО "Ресторанна гільдія" охопити ще й цю аудиторію, ми не очікували справжнього буму. Розміщуючи анонс про проведення освітнього заходу для шкіл та дошкільних закладів, директор ГО "Ресторанна гільдія" Богдан Михайлов й гадки не мав наскільки популярним виявиться тренінг. Коли кількість учасників лише за перший день реєстрації перевищила 100 осіб, довелося терміново змінювати плани - розширювати можливості дистанційного спілкування та ділити аудиторію на декілька частин.

Все це свідчить про гостроту проблеми і команда проекту щаслива тим, що може допомогти освітянам з її вирішенням.

Тренінг тривав два дні 25 і 26 лютого і був проведений з тих самих питань для двох груп учасників. Програма була традиційною: огляд харчового законодавства України, права та обов'язки  інспекторів та бізнесу, поведінка працівників підприємства під час перевірки, уніфіковані акти перевірок, алгоритм поведінки бізнесу у разі порушень з боку контролюючих органів. Йшлося також про особливості впровадження системи ХАССП в навчальних закладах. Надавалися практичні поради про те, як підготуватися до перевірки ДПСС.

На заходи 25-26 лютого зареєструвалося майже 6000 учасників - це були працівники шкіл та садочків, а також управлінь та відділів освіти з усіх регіонів України. Посилання на підключення було відправлено 1200 учасникам (по 600 на кожну дату) з проханням працівникам одного закладу долучатися спільно з одного комп'ютера. Максимальна кількість підключень за 2 дні становила 890 точок. По приблизним підрахунком тренінг відвідали близько 1000-1070 осіб. Для освітян працювала раніше згуртована команда сертифікованих тренерів з різних регіонів: Ольга та Богдан Михайлови, Зоряна Грогодза, Надія Воленщак. Традиційно в тренінгу взяв участь представник Чернігівського регіонального представництва Держпродспоживслужби Юрій Павлішен.

Через великий ажіотаж, команда сертифікованих тренерів ГО "Ресторанна гільдія" планує провести ще два такі самі заходи у березні.


  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 27 лютого 2021 р.
  • 0