Презентація кластеру доброчесних виробників FairFood-Ukraine

В останній день роботи проекту були презентовані концепція кластеру доброчесних операторів ринку харчових продуктів FairFood-Ukraine (FFU) та інструмент її ІТ- підтримки www.ffu.net.ua. Саме в такому вигляді зрештою виявилася реалізованою ідея створення Деклараційного порталу та об'єднання операторів ринку, які прагнуть працювати доброчесно, в професійну мережу. 

Прикріплені файли та додаткові матеріали

Програма інформаційного заходу з презентації кластеру доброчесних виробників FairFood-Ukraine Результати виконання проекту "Зміцнення позицій НГО у регіонах як учасників реформування системи забезпечення безпеки харчової продукції, спрямованого на подолання корупції"

Анонс професійного порталу тренерів та мережі доброчесного бізнесу надавався учасникам тренінгів всіх форматів (Т2Т, Т2В, SS2B) від самого початку реалізації проекту. І от тепер вони тримають у руках робочий інструмент.

Презентація кластеру доброчесних операторів ринку харчових продуктів FairFood-Ukraine (FFU) традиційно відбувася за активної підтримки Торгово-промислової палати України. Модерувати захід люб'язно погодилася екс-заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, фахівець в питаннях євроінтеграції та зовнішньої торгівлі, радник ТППУ Ольга Трофімцева. Перший віце-президент ТППУ Михайло Непран щиро привітав учасників заходу, а радник президента ТППУ, координатор проекту по роботі з регіонами Любов Нестиренко розповіла про результати виконання проекту. 

Далі мова пішла про стан справ у сфері забезпечення безпечності харчових продуктів в Україні. З боку Міністерства аграрної політики та продовольства України питання висвітлив керівник експертної групи Директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Олександр Лозовицький. Думку галузевої громадськості  висловив голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі України Віталій Башинский. З європейськими та світовими перспективами, які при належному розвитку подій можуть відкритися перед українськими операторами ринку харчових продуктів, учасників заходу ознайомила Ольга Трофімцева.

Після того, як був усвідомлений масштаб та гострі кути проблеми, генеральний директор Української аграрної конфедерації, координатор проекту по роботі з бізнесом Павло Коваль надав інформацію про професійне мережування як слушний метод вирішення означених проблем.  Його виступ був присвячений тенденціям та цінностям формування професійних спільнот у сучасному світі і, зокрема, перспективам формування професійних мереж тренерів та бізнесу в Україні. ВІн підкреслив, що команда проекту свого часу взялась за абсолютно нову справу і гідно виконала поставлені завдання.

Власне концепцію кластеру FairFood-Ukraine та IT інструмент підтримки спільноти доброчесних операторів ринку харчових продуктів презентувала голова правління ГО "Аналітичний центр Аграрного союзу України", координатор проекту Лариса Старікова. 

Тема заходу була органічно доповнена інформацією про дистанційний інструментарій відстеження інцидентів щодо харчової безпеки, який запропонувала світу Глобальна гармонізаційна мережа, очолювана професором з Нідерландів Хубом Лелівельдом. Презентацію цієї мережі зробила координатор міжнародного комітету тренерської мережі "Компетентність долає корупцію", професор Ужгородського національного університету Надія Бойко (принагідно варто зазначити, що три члени мережі КДК - Надія Бойко (Ужгород), Лариса Старікова (Київ) та Олександр Гоман (Суми) отримали статус та сертифікати експертів Глобальної гармонізаційної мережі).

В інформаційному заході взяли участь 82 особи. Відеозапис події розміщений на YouTube каналі Торгово-промислової палати України і надалі доступний до перегляду всіх зацікавлених осіб. Звіт про результати виконання проекту, які були викладені у презентації координатора проекту по роботі з регіонами Любові Нестиренко, поширені на ФБ сторінці Торгово-промислової палати України

Дякуємо Посольству Королівства Нідерланди за можливість реалізувати проект з підготовки тренерської спільноти та загалу доброчесного бізнесу до виконання вимог чинного законодавства України та ЄС у сфері безпечності продуктів харчування. 

Дякуємо ключовим партнерським організаціям - Торгово-промисловій палаті України та Українській аграрній конфедерації за активну участь у реалізації проекту.

Дякуємо всім учасникам освітніх заходів проекту - тренінгів для тренерів Т2Т, тренінгів для бізнесу Т2В, стратегічних сесій для бізнесу SS2B за інтерес до питання безпечності харчових продуктів та особистий внесок у реалізацію цієї виключно важливої справи в Україні!


  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 29 вересня 2021 р.
  • 0