Підсумкова зустріч команди проекту

Проведення публічних заходів командою проекту завершено. При плані охоплення аудиторії тренінгами формату Т2Т (тренінг для тренерів) 120 осіб у 12 регіонах в заходах проекту взяло участь 259  активістів та фахівців з 23 областей. Тренінгами Т2В (тренінг з підготовки бізнесу до державних перевірок) при плані 240 підприємств у 12 регіонах в заходах взяли участь 476 представників бізнесу з 20. Стратегічну сесію SS2B відвідало 778 осіб з 23 областей при плані 240 учасників і 12 областей. Тренінг з підготовки бізнесу до державних перевірок розміщений на платформі AgroOnline і надалі доступний для аграрного бізнесу. Стратегічні сесії з підготовки підприємств аграрного сектору та харчової промисловості до державних перевірок та виконання вимог ЄС перебувають у доступі на YouTube каналі Торгово-промислової палати України, де рейтинг їх переглядів перебуває в числі лідерів, а число таких переглядів зростає.



До проведення стратегічних сесій 23.03.2021, 02.03.2021, 16.02.2021 були залучені як відомі в Україні фахівці, у тому числі міжнародні, так і підготовлені в рамках проекту тренери: Ольга Гвоздьова та Тетяна Шпита з Київського Офісу з просування експорту, Таїсія Симочко з контактного пункту програми ЄС «Горизонт» при Ужгородському національному університеті, Інна Стретович з Волиньської ГО «Захист споживачів+», Андрій Михайлов з Сумського національного аграрного університету, Володимир Зажарський з Дніпропетровського аграрно-економічного університету, Діна Лісогурська, Світлана Фурман з Поліського національного університету, який розташований у Житомирі, представниця державного підприємства «ІваноФранківськ-Держстандарт метрологія» Зоряна Грогодза, міжнародний експерт проект ЄС «Агроторгівля» Річард Муді.

На зустрічі було вирішено решту часу виконання проекту присвятити спілкуванню з регіональними координаторами та координаторами структур тренерської мережі "Компетентність долає корупцію" (КДК) і перший захід провести вже 14.04.2021, присвятивши його обговоренню поточної ситуації з державними перевірками бізнесу та розвитком мережі в регіонах, обговоренню щойно оприлюдненого Плану діяльності Уряду на 2021 рік та Зеленого курсу ЄС, складовою якого є забезпечення безпечності продуктів харчування за рахунок дотримання принципу "від лану до столу". 

Під час зустрічі обговорювалось також наповнення ІТ інструменту підтримки тренерської мережі "Компетентність долає корупцію" освітніми та консультаційними продуктами, у тому числі продуктами для тренерів з наступною їх сертифікацією. Йшлося також про формування консорціумів в рамках мережі КДК - із формування  кластеру доброчесних виробників аграрної та харчової продукції FoodSafetyClusterUkraine та асоціації виробників їжі та напоїв Food-Drink-Ukraine (FDU). Для кластеру FoodSafetyClusterUkraine був обраний та затверджений логотип.


  • Старікова Лариса Валеріївна
  • 18 квітня 2021 р.
  • 0